Könyvajánló 2019 ősz

Kolibri Könyvfészek

Az ajánlót összeállította: Pap Zoltán

Frank Schwieger: Ceasar és bandája
Frank Schwieger: Ceasar és bandája

A Zeusz és bandája című könyv második részében megtudhatjuk, melyik római hős fizetett a jobb kezével élete legnagyobb baklövéséért, ahogy azt is, hogyan mentette meg öt gágogó bajnok a Capitoliumot. Nem beszélve arról, hogy miért csavarta magát szőnyegbe Kleopátra, a gyönyörű egyiptomi királynő, és vajon mit használtak vécépapír helyett a rómaiak.
Azt bizton állíthatjuk, hogy bár nem fogod abbahagyni a nevetést a könyv olvasása közben, de azért értékes tudást is szerzel általa.


Tittel Kinga: A Várnegyed titkai
Tittel Kinga: A Várnegyed titkai

Tudod-e, honnan ered a Savanyúleves bástya elnevezés? Kíváncsi vagy, hol található Buda egyetlen megmaradt utcahídja, vagy milyen titkot rejt a pizsamacsíkos ház udvarán található japánkert? Ha szeretnéd megismerni fővárosunk ékszerdobozának kevésbé ismert részeit is, és a mögöttük rejlő lebilincselő történeteket, ha részt vennél egy játékos kincskeresésben, a Várnegyed titkai című könyv épp neked való. Akár családdal, akár osztállyal, akár barátokkal indulsz a Budai Vár felfedezésére, ez a zsebkönyv legyen mindig nálad, mert nagyon jól fogsz szórakozni.


Tea Stilton: Az óceán gyermeke
Tea Stilton: Az óceán gyermeke

Tea Angyalai újabb kalandra indulnak. A csapat tagjai a Cinnfordi Egyetemen találkoztak és ott lettek elválaszthatatlan jó barátok. Mindannyian újságírók szeretnének lenni.
Ez a történet arról szól, hogyan segítettek egy titokzatos fiúnak visszatérni az otthonába, az óceán mélyére. A jó ügy érdekében körbeutazták a világot, és fantasztikus kalandokat éltek át együtt. Ha kíváncsi vagy az izgalmas, vizes történetre, akkor olvasd el a könyvet!


5 perces Pókember-történetek
5 perces Pókember-történetek

„– Emlékszel, mikor azt mondtam, hogy egy valódi hős megajándékozza a közösséget? – kérdezte Peter.
Miles bólogatva szürcsölt egyet a kólájából.
– Nos, nem pont arra gondoltam, hogy zárjunk be a Central Park állatkertjébe egy rinocérosznak öltözött tagot.”
Csatlakozz a csodálatos Pókemberhez, aki New York városát védelmezi az alattomos gonosztevőktől! Bár mindenki kedvenc hálószövője egyedül is helytáll, most többek között Vasember, Fekete Párduc, Hangya, Doktor Strange és Fekete Özvegy is feltűnik az oldalán. Hagyd, hogy behálózzanak ezek a pörgős, olvasmányos történetek – akár öt perc alatt!