Könyvajánló 2019 nyár

Kolibri Könyvfészek

Az ajánlót összeállította: Pap Zoltán

Varró Dániel: Csütörtök, a kisördög
Varró Dániel: Csütörtök, a kisördög

A három ördögfióka – Bezzeg, Csütörtök és a legkisebb, Sáti – soha nem unatkozik. Náluk aztán igazán zajlik az élet. Szegény mamájuk, Anyubanya éppen a morzsákra gyűlő rágcsálókkal birkózik, elküldi hát Csütörtököt az ördöngös molnárért, hogy közösen próbálják elűzni a kártevőket. A második történetben az esti mese közben Csütörtök észreveszi, már alig látja a könyv lapjait, olyan sötét lett. A házból kiszökve meglátja Mirkót, a kis markolábot, aki épp felfalja a Holdat…
Varró Dániel vadonatúj verses meséit nehéz „valakinek”, valamilyen korosztálynak ajánlani, mert ugyan a gyerekeknek szól, de az egész család; szülők, nagyszülők és dédszülők is hamar megkedvelik a legújabb mesehőst: a cserfes Csütörtököt.

„Anyubanya eközben türelmesen tárgyal Sátival, a legkisebbik ördögfiókával. – Nem, Sátika – mondja neki –, nem addig van már a’! Nem ragaszthatsz hűtőmágnest anyád vasorrára!”


Marvel: Amiről tudnod kell és tudni érdemes
Marvel: Amiről tudnod kell és tudni érdemes

„Mjölnirnek számtalan változata létezik az alternatív valóságokban. Az 12354-es Föld Mjölnirjéhez méltatlannak kell lenni, hogy valaki felemelhesse, a 10190-es Föld pörölye pedig tüskés, és szinte mindenkinek jut egy!”

Az Amiről tudnod kell és tudni érdemes izgalmas és kevésbé közismert tényeket vonultat fel a Marvel képregénysorozatok több évtizedes történetéből. Hány színvariációja létezik Hulknak, mitől olyan különleges Csodakapitány macskája, és miként tett szert egy béka Thor mitikus erejére? Ebből a csodás, képregények stílusát idéző könyvből megtudhatod!


Star Wars: Galaktikus kalandok
Star Wars: Galaktikus kalandok

„Még valaki kellett a küldetéshez: Lando régi barátja, Korin, aki korábban egy fontos egyetem professzora volt. Nos, a barát talán nem a legmegfelelőbb kifejezés.
– Semmit sem mondhatsz, amivel rávehetnél, hogy egy olyan alakkal dolgozzam együtt, mint te – mondta Korin, miközben sugárvetőt fogott Landóra és Lobotra.
Lando azért mesélt a melóról.”
A könyv a Baljós árnyaktól Az utolsó jedikig tizennyolc összegyűjtött, eddig ismeretlen történettel mutatja be a messzi-messzi galaxis sokszínű világát!


Fiala Borcsa: Balatoni nyomozás
Fiala Borcsa: Balatoni nyomozás

Egy régi faládikóban rejtőző térkép… Egy titkosírással írt üzenet… Egy tetovált nagymama, aki kiszuperált cirkuszi kocsival járja a Balaton-felvidéket…
Ki ne vágyna egy duplán rejtélyes nyárra?
Krisztinek és Hubának különféle kódokat és találós kérdéseket kell megfejtenie, hogy rábukkanjon a kincsre. De eközben egy valódi bűnszövetkezet is dolgozik a Balaton-partján: pénztárcák és ékszerek tűnnek el mindenhonnan…
Vajon milyen kincs várja Krisztiéket az út végén? És sikerül-e közben leleplezniük a tolvajokat is?
Bejárják többek közt Révfülöpöt, a Folly Arborétumot és Hegyestűt, megkeresik a mindszentkállai titkos lépcsőt és bekukkantanak Csobánc várába is. Érdemes csatlakozni hozzájuk!