Könyvajánló 2019 tavasz

Montmartre-i szerelmes levelek Nicolas Barreau
Nicolas Barreau: Montmartre-i szerelmes levelek

Park Könyvkiadó Kft.

Amikor felesége, Héléne meghal, Julien Azoulay-t mélyen lesújtja a gyász. Kelletlenül teljesíti a Montmartre-i temetőben nyugvó felesége utolsó kívánságát: írjon neki 33 levelet. A kézzel írt leveleket sorra elhelyezi Héléne sírkövének titkos rekeszében, egy nap azonban mindegyik eltűnik, s a helyükön Julien különös dolgokat talál. Mit jelentsen mindez? Julien a rejtély nyomába ered…


Hormonkontroll  A természetes egyensúly titka Marjolein Dubbers
Marjolein Dubbers: Hormonkontroll A természetes egyensúly titka

Scolar Kiadó Kft.

A holland szerző érthetően, gyakorlati szempontokat figyelembe véve és inspirálóan magyarázza el, miként kerüljük el, hogy ki legyünk szolgáltatva a hormonjainknak. Már ma sokat tehetünk hormonháztartásunk optimális működéséért. Nincs semmi ördöngösség: a legbiztonságosabb és legjobb gyógyszer ugyanis az elfogyasztott étel!


Irány Szibéria Per Petterson
Per Petterson: Irány Szibéria

Scolar Kiadó Kft.

Északról a fagyott tenger, Délről a bevonuló németek – nincs kiút a jeges szorításból. Egy testvérpár mégis messzire vágyik: Jesper Marokkóba, a húga, elbeszélőnk, pedig Szibériába. Amikor a németek megszállják Dániát, a különc Jespernek menekülnie kell. A két testvér ekkor látja egymást utoljára…


Egész lényeddel Polcz Alaine
Polcz Alaine: Egész lényeddel

Jelenkor Kiadó Kft.

Polcz Alaine könyve férjéhez, Mészöly Miklóshoz fűződő szerelméről, élethosszig tartó szerető gondoskodásáról, kapcsolatuk több mint ötven évéről, a halálra való felkészülésről és a gyászról szól.


Mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk? Útikönyv a felfordult világhoz Földes András
Földes András: Mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk? Útikönyv a felfordult világhoz

Bookline Könyvek

A Pulitzer emlékdíjas Földes András szórakoztató, és sokszor humoros könyve arra keresi a választ, hogy miként lehetünk úrrá a kaotikus 21. századon. És persze, hogy mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk.


Színes otthon  Találjuk meg a kedvenc színeinket  Anna Starmer
Anna Starmer: Színes otthon Találjuk meg a kedvenc színeinket 

Scolar Kiadó Kft.

A Színes otthonban az ismert lakberendezési és divatszakértő, Anna Starmer osztja meg velünk a színek iránti rajongását, és nyújt segítséget abban, hogy megfelelően alakíthassuk át szobánk, lakásunk vagy házunk belső tereit. A pompás fotók segítségével segít megtervezni, miként tölthetjük meg otthonunkat a számunkra ideális és inspiráló színekkel.


Kolibri Könyvfészek

Az ajánlót összeállította: Pap Zoltán

Fa Nándor: Kalandjaim a Föld körül
Fa Nándor: Kalandjaim a Föld körül

Képzeld el, ahogy a hajód csendesen ringatózva szeli a Déli-óceán habjait. A hírhedten veszélyes víz most nyugodt, jó a szél, egyenletes a sebesség. Aztán hirtelen hatalmas zökkenést érzel. Kopp, reccs, zuhanás! A kormány eltörött, a hajó irányíthatatlanná vált…
Ez csak egyike Fa Nándor kalandjainak. Az első magyar vitorlázó, aki saját kezűleg épített hajóval kerülte meg a Földet, most elmeséli az útja során átélt izgalmakat. Nemcsak azt tudhatod meg, mi történt a kormány nélkül hánykolódó hajóval a Déli-tengeren, de az is kiderül, mi a teendő, ha egy vérszomjas cápával találod szemben magad. És vajon milyen az élet egy aprócska, de működő vulkánszigeten? Hova tűnnek a hajók a Bermuda-háromszögben? Tényleg csendes a Csendes-óceán? Hány kiló egy koala? Miközben a megtörtént eseményeket feldolgozó regényt olvasod, a kérdésekre is választ kapsz. Láss világot, és kísérd el Föld körüli útjára a legsikeresebb magyar vitorlázót!


Jessica Townsend: Nevermoore
Jessica Townsend: Nevermoore

Morrigan Crow elátkozott gyerek. Mivel épp Napszálltakor született, őt okolják minden bajért: ha megdöglik a konyhamacska, ha szívrohamot kap a kertész. Ám ami ennél is szörnyűbb, hogy a 11. születésnapján, pontban éjfélkor meg kell halnia. Csakhogy épp mielőtt tizenkettőt ütne az óra, az ajtóban megjelenik egy különös férfi, és azt kérdezi: „Mondd csak, akarsz-e élni?” Jupiter kimenti a Füst és Árny Vadászainak karmából Morrigant, és egy titokzatos városba, Nevermoorba viszi. Ahhoz azonban, hogy maradhasson, és felvételt nyerjen a Csudálatos Társaságba, a lánynak négy próbát kell kiállnia. Az élete a tét: ha sikerül, biztonságban élhet tovább Nevermoorban, ha nem, el kell hagynia a várost, és szembe kell néznie a végzetével…


Ifjú mormoták kézikönyve
Ifjú mormoták kézikönyve

Gondoltál már arra, hogy felderítő legyél? Most itt a lehetőség! Csatlakozz Nikihez, Tikihez és Vikihez, és tanuld meg a segítségükkel, hogyan találod meg az Esthajnalcsillagot, állíts sátrat, vagy tégy izgalmassá egy unalmas napot otthon! És persze azt is, hogy kell úszni… egy halom pénzben! Az Ifjú Mormoták kézikönyvében a fantasztikustól az apró-cseprő gondokig mindenféle helyzetre megtalálhatod a választ – mindezt egy olyan kicsi könyvben, ami a hátizsákodban lapulva bármelyik kalandra elkísér.


David Walliams: A világ legrosszabb gyerekei
David Walliams: A világ legrosszabb gyerekei

Itt az idő, hogy megismerd a világ legrosszabb gyerekeit. Öt gusztustalan fiút és öt borzalmas lányt: Szófa Szófia például álló nap a tévét bámulja, végül annyira odaragad a kanapéhoz, hogy szó szerint elválaszthatatlanok lesznek. Aztán itt van Nyálas Nyikos, a fiú, akit a saját nyála sodor bajba egy iskolai múzeumlátogatáson. De ne feledkezzünk meg Bömbi Bertáról sem, aki megállás nélkül bömböl, és szörnyűséges hazugságokat talál ki. Tíz mese – tíz elragadóan rémes szereplő. 2019-ben megismerhetsz tíz újabb rosszcsontot a kötet második részében!